Moj internet dnevnik
Help desk
Welcome
Dobrodošli na www.helpdesk.bloger.hr

Ova stranica je napravljena kako bi vam olakšala rad sa vašim kompom. Na blogu će te naći razne tutoriale. Primjetit će te da je dizajn bloga gotovo isti kao dizajn od www.maheri.bloger.hr. Pogađate, da to smo opet mi Sofa i Ces. Ovaj blog će se više baviti radom na kompu i blogu, a ne s css-om i html-om. Zato molim vas da ne postavljate pitanja u vezi toga. Za takve stvari imate naše suradnike. Tajna&Tišina, Tutorial, Dottom, Diesel. I nesmijemo zaboraviti FAQ.
Blog
ponedjeljak, ožujak 5, 2007
Kako napraviti banner

Na to pitanje nije teško odgovoriti. U sljedećem tekstu će biti objašnjeno kako napraviti "mirujući" banner. Neanimirani.
Prvo da bi mogli napraviti banner morate znati što je banner. Banneri su p
romidžbeni oglasi(slike) čija je svrha da zainteresiraju posjetitelje na web stranicama i posluže kao linkovi prema vašim web stranicama ili skraćeno, banner je animirana reklama, a klik na isti vodi na vašu web stranicu.

Dobro sada kada ste to naučili možemo krenuti dalje.

Da bi napravili banner  treba vam neki program za crtanje. Za tu svrhu može poslužiti i paint kojeg dobijete s Windowsima. Za početak otvorite paint koji se nalazi u start->programs->accessories. Kada ste otvorili Paint morate otvoriti novu praznu stranicu. To će te učiniti tako da kliknete na File->New file. Sada je sve spremno za izradu bannera. Prva stvar koju morate učiniti je namjestiti veličinu bannera. Idealne veličine bannera su 120x60px i 88x31px. No to nije zadano možete napraviti i veći i manji banner. Ali imajte na umu da velikim bannerima treba duže vremena da se učitaju. Ja sam odabrao 120x60px. Da bi promijenili veličinu bannera u Paintu, morate ići u donji desni ugao stranice dok se ne pojavi mala strelica. Kada se pojavi kliknite i držite i vucite ju u gornji lijevi ugao. E sada se nameće pitanje kako znati koja je veličina trenutno prikazana. Jednostavno piše  u donjem desnom kutu
.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Ako ste sve dobro učinili trebate dobiti ovo. Ako niste pročitajte još jednom.Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Sada kada ste to sve lijepo dobili ne preostaje vam ništa drugo nego početi crtati. Ovu fazu vam ne mogu objaniti. To sve ovisi o vama, budite kreativni i crtajte do mile volje. Ali imajte na umu da obični banneri nisu baš najprivlačniji, isto tako prešareni banneri mogu imati isti učinak.

Idemo na sljedeći korak.

Ako ste sve dobro napravili kao što sam objasnio trebali bi ste dobiti ovakvo nešto.


Kada ste nacrtali banner morate ga spremiti. To će te učinti na isti način kao kada ste otvarali praznu stranicu samo odaberete save as. Znači file->save as. Kada ste to odabrali otvori vam se prozorčić u kojem odaberete gdje želite spremiti. Najpraktičnije je na destkop. Zatim odredite naziv bannera. Ispod toga ima padajući izbornik u kojem birate vrstu formata. Najpraktičnije je uzeti jpeg radi toga jer slika ne gubi kavalitetu i najmanje zauzima na disku.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Kada ste to odabrali kliknite na save i to je to. Imate vlastiti banner. Zacijelo ste primjetili da neki imaju animirani banner. Za njega vam nije dovoljan samo paint. No više o tome neki drugi put.

Zadnja stvar koju morate napraviti je učiniti banner dostupan javnosti. Što znači staviti ju na svoj blog. Taj postupak će biti objašnjen u nekom sljedećem postu, tutorialu.


helpdesk @ 23:01 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
Copyright
Copyright © 2007 by:Sofa and Ces® -- Prilagođeno za & & &
Glasaj
Ako želite da blog nastavi sa radom najmanje što možete učiniti je glasati za nas!
Glasaj za moj blog na www.croblogeri.com
Brojač posjeta
2918
Online
 
Index.hr
Nema zapisa.